Creatief

Al sinds ik heel jong ben heb ik de wil om dingen te maken, vooral op creatief gebied. Tekeningen, teksten, muziek, poezie, theater en combinaties van dit alles. Waar komt dit vandaan? Deze creativiteit en de wil om te creëren?

Bevattingsvermogen

Ik kan me herinneren dat toen ik heel jong was, dat ik het gevoel had met hele belangrijke geschriften bezig te zijn. Zorgvuldige tekeningen die met aandacht en betekenis op papier werden gezet. Het gevoel van betekenis. Zo vond ik het ook erg leuk om een strak wit papiertje eerst helemaal te verfrommelen zodat het op een heel oud document leek en dan er op schrijven, fantastisch.

Mijn opa had me ook ooit eens verteld over geheimschrift dat alleen bij een vlammetje te voorschijn kwam, met water en suiker. Dit vond ik ook heerlijk en mysterieus, waar zou ik het allemaal voor gaan gebruiken?

Als kind probeer je, denk ik, de wereld om je heen te begrijpen en daar op je eigen manier op aan te sluiten. Ik denk dat we daarom graag tekenen, schilderen, schrijven en muziek maken. Om onze wereld om ons heen te bevatten.

De atmosfeer

De manier hoe je naar de wereld om je heen kijkt creëert een sfeer of atmosfeer die je je eigen realiteit kan noemen. Deze veranderd door de jaren naargelang je eigen ervaringen en lessen. Dit kwam bij mij vooral naar voor in muziek. Door de jaren heen veranderde mijn muzieksmaak en daarmee ook de perceptie en sfeer in mijn belevingswereld. Nu ik terugkijk naar de periode dat ik begon met muziek te produceren realiseer ik me dat ik bij elk stukje muziek probeerde een sfeer neer te zetten. Ook weer een manier om de realiteit om me heen te bevatten en te begrijpen. En misschien ook wel te manipuleren. Met muziek kan je immers de atmosfeer naar je eigen beleving invullen en aanvullen, zo werkt het in het leven ook vaak.

Drijfveer

Wat is mijn drijfveer, of wat drijft me te creëren? Ik heb ooit een boek gelezen van Richard Branson en hij zegt op een gegeven moment “als je iets mist of je denkt dat je het beter kan; doe het dan!”. Dat gevoel is bij mij sterk aanwezig, en of ik het beter doe weet ik niet maar ik vul wel het gat waar ik dacht iets te missen.

Het drijft me ook te weten dat er iets gemaakt kan worden wat nog niet bedacht is, nog nooit gehoord of gezien! Iets nieuws, daar wordt ik enthousiast van en ben ik graag onderdeel van.

Ik hoop dat ik mijn hele leven mag creëren en dat het kan dienen voor iets goeds, dat het misschien ook mensen verrijkt in hun eigen belevingswereld en ze misschien inspireert om zelf deel te zijn van de creatie van de toekomst.