Een autobiografische inleiding van oliemuller.nl Wie is Raoul Oliemuller? Wat kan hij voor je betekenen? Welke meerwaarde levert hij aan de samenleving? Wat kan hij bieden voor je organisatie? Ik ga je vertellen over mij aan de hand van recomandations gegeven op mijn linkedin profiel.

“Raoul is een bevlogen verkoper die de tijd voor je neemt”

Ik geloof in samenwerken en samen groeien. In een wereld waar er zoveel geschreeuwd wordt is het de kunst om goed te luisteren. Luisteren naar de persoon tegenover je zodat je elkaar op een hoog niveau beter kan begrijpen. Stephen Covey gaf het mooi weer met de fameuze quote ; seek first to understand than to be understood. Ik neem dit altijd mee in mijn leven om zodoende diepgaande relaties te bouwen.

“Raoul is een zakenpartner waarmee je kunt sparren en verder kunt komen”

Mijn honger naar kennis heeft zich in een gewoonte gevormd door elke week minimaal 2 non fictie boeken te lezen, dit al sinds 2008. Doorgaands veel luisterboeken en hoorcolleges welke ik aandachtig luisterde en direct in praktijk wilde onderzoeken. Welk boek heb je hierover gelezen? Luid de vraag dikwijls. Ondernemers zoeken elkaar op voor advies en gaan samen het gesprek aan om te kijken waar er verbeteringen door te voeren zijn. Zodoende zit ik ook geregeld met ondernemers aan tafel voor advies. en vice versa. Samen sparren, samen verder komen.

“Raoul is a very motivating and enthusiastic person”

Een enthousiast persoon, zo wordt ik gezien. Veel energie en een hoop levenslust. Dit werkt aanstekelijk en zet zich om in motivatie voor degene die om me heen zijn. Samen een doel hebben er voor gaan , kunnen bijsturen waar nodig, heerlijk!

“Raoul stelde mij een aantal goede vragen, heel simpel en doeltreffend. Deze vragen hebben zeker bijgedragen aan de ontwikkeling vd visie van mijn bedrijf”

Door het veel lezen van non fictie boeken weet ik steeds de juiste vragen te stellen binnen de context van mijn gesprekspartner. De kunst van het vragen stellen, zoals bijvoorbeeld het socratisch coachen. Socrates stond er om bekend nooit het antwoord te geven echter altijd weer een vraag te stellen die de persoon de gelegenheid gaf om zelf tot inzicht te komen van de oplossing. Vragen stellen is de motor van innovatie en vooruitgang.

“Raoul is one of the most motivating and positive people I have met”

Je weet nu wel meer over wie ik ben, maar weet je ook wat ik voor je kan betekenen? Welke meerwaarde ik lever aan de samenleving? Wat ik kan bieden voor je organisatie? Nee! Daarover gaan we in gesprek jij en ik, doelgericht en enthousiast.

Raoul Oliemuller