Mogelijkheden

Je beperkende overtuigingen definiëren , analyseren en transformeren. Hoe zou het zijn als je er achter kwam dat je toch kan zingen? Of ondernemen? Of schilderen? Of iets wat je altijd al wilde maar een stemmetje in je hoofd zei “dat zal ik toch nooit kunnen”… 

Mensen zijn geconditioneerd grotendeels door de omgeving waarin ze verkeren en hebben in die omgeving bepaalde regels gebouwd waaraan ze moeten voldoen. Deze regels zijn soms versterkent maar ook geregeld beperkent voor je eigen ontwikkeling. 

Ik wil samen met jou kijken naar de mogelijkheden die er zijn om jezelf te verrijken met nieuwe inzichten en zelfvertrouwen. 

Wees een student

Wees een student van het leven. Je hersenen zijn machines die werken als een processor; je stopt er een som in en er komt een uitkomst uit, toch? En ooit heb je geleerd hoe de som werkt, want daarvoor wist je brein nog niet hoe de som werkte. Nu zie ik dit hetzelfde met alles in het leven. Ik noem dit vaak gekscherend de Snap Factor of het Snap Quotient. 

Het verdiepen in dat wat je wil leren en het leuk maken van het leren ervan is een gaaf process. Ik ben ervan overtuigd dat het creëren van een positieve feedback loop je hierbij kan helpen.  Je leest / kijkt iets over het onderwerp → Je doet het na → Je beloont jezelf alleen al om het na doen → Je leest/ kijkt de volgende stap van het onderwerp → en zo verder.

Door student te zijn van het leven kan je alles integreren in je leven wat je zou willen. Een leuk boek hierover zijn onder andere : The first 20 Hours, Atomic Habits en natuurlijk je ongekende vermogens van Tony Robbins! 

Kijk naar jezelf en open je hart

Het kan natuurlijk lastig zijn om oude patronen te herkennen en al helemaal de beperkte overtuigingen te pinpointen. Echter ik zou je willen adviseren om diep in je hart te kijken en open te staan voor je binnen ik. 

Wat is het dat je zou willen in je leven. Welke betekenis wil je er aan geven? Is er iets waar je eigenlijk heel veel interesse in hebt maar je denkt dat je er niet goed genoeg voor bent? Nonsense! Kijk naar jezelf en op je hart voor alle mogelijkheden die er zijn. Je kan bereiken wat je wil met geloof in jezelf en toewijding voor hetgeen je bereiken wil. 

Verken de mogelijkheden zonder beperking

Als je hebt gevonden wat je wil en waar je je op wil focussen, begint de reis. Het onderzoeken van dat wat je besloten hebt om op te pakken. Ga het verkennen op alle manieren. 

Kijk er opnieuw naar, geef het in jezelf een neutrale plek. Een plek waar alles mogelijk is. Een nieuwe kans om datgene te herontdekken. 

En nu omarm je creativiteit, je inventiviteit en zet je nieuwsgierigheid aan! Een 360 graden onderzoek, het belichten van alle kanten en het bestuderen van alle aspecten. Doordat je nu op een hele andere manier kijkt opent het nieuwe wegen naar je doel. En het mooiste is dat het doel niet het belangrijkste is, maar het process dat je hebt met je passie en interesse!

Stap voor stap zet je je op voor succes 

Stel je voor je hebt de passie om een boek te schrijven, deze is (meestal) niet in een dag geschreven. Plan je stappen maar blijf dicht bij jezelf. Je passie schrijft het boek. Je ervaringen en je inzichten. Het is geen wedstrijd over wie nou het mooiste , leukste of spannendste boek schrijft. Het gaat om jou samen met het papier en de energie die je ervan krijgt. Stap voor stap zet je jezelf op voor succes door de positieve feedbackloop te gebruiken.

Een heel fijn boek om te lezen over het omarmen van je passie is Ikigai, geschreven door Hector Garcia. 

Wees vol vertrouwen 

Ga vol vertrouwen op reis met je passie en wees trots op elke stap. Zo is het positieve feedback loop principe niet gewoon een trucje maar een gewoonte geworden. Je beschouwd jezelf in staat om alles aan te pakken wat je wil. Je bent immers nooit te oud om te leren. Elke dag iets nieuws leren is zelfs erg gezond gebleken voor het aanmaken en gezond houden van de witte cellen in je hersenen. 

Ook al lijkt het soms moeilijk, omarm die momenten. Hier leer je het meest. Stap voor stap bezig zijn met je passie geeft je een warm gevoel met betekenis.  Wees vol vertrouwen dat je er mag zijn en doet wat je leuk vind. 

Doe wat je doet intens en met focus

Door je gefocust en vastberaden op te stellen zal je komen waar je wil zijn. Je bent onstopbaar als je met intense focus werkt aan je passie. 

Doordat je je focust op je passie of interesse, trek je er ook meer van aan. Dit is ook als je bijvoorbeeld een nieuwe jas koopt, dan zie je vaak dat meer mensen die jas dragen. Eerder viel je dit niet op. Dit is selectieve waarneming en ook wel eens wet van aantrekkingskracht genoemd. Je hersenen maken verbindingen met neuronen en creëren zodoende paden voor patroonherkenning. Dit wil dus zeggen dat zodra je je verdiept in iets je er steeds meer over tegenkomt en of weet te verbinden met hetgeen dat je doet. 

Door je te focussen hebben de neuronen een sterker signaal wat er voor zorgt dat ze sneller aangemaakt worden en je er dus sneller meer bekwaam in wordt. 

Focus dus op de juiste dingen 🙂 

Persoonlijk leiderschap

Vaak kijken mensen buiten zichzelf voor leiderschap maar ik zou de casus voor persoonlijk leiderschap willen neerleggen. Ik geloof dat als je jezelf kan leiden je ook een beter mens kan zijn. 

Door je persoonlijke leiderschap te omarmen kan je groeien zonder dat iemand je beperkt met zijn of haar beperkte overtuiging. Je kan namelijk niemand echt veranderen behalve jezelf. Je kan wel tijdelijk iemand helpen te veranderen maar echte verandering komt van binnen uit.