Het boodschap van het boek is “mensen laten denken dat jouw idee vanuit henzelf komt”. Het boek is geschreven voor mensen die meer inspiratie willen voor het sluiten van grote deals. Dit is ongeacht welk werkgebied ze opereren. 

Een nieuwe kijk op het overtuigen van je prospect. 

“ niet goed maar uitstekend moet je pitch zijn! “ 

Plus en min punten 

Tijdens het lezen van dit boek was ik eigenlijk continue geïnspireerd en gestimuleerd om verder te lezen. Ik heb daarom ook geen minpunten bij Flip the script. 

Een groot pluspunt vind ik het opnieuw op een andere manier belichte NLP Principe namelijk Rapport creëren. Dit volledig toegepast op organisatie structuur en rolverdeling. 

Een belangrijke tip haal ik hieruit naar voren. Namelijk dat je altijd een expert aan tafel wil hebben zitten. Don’t waste time principle! Dit zorgt voor een soepel verloop van het afsluiten van de deal. 

Was het leerzaam

Het is voor mij weer een goede opfrisser en opener voor creativiteit binnen mijn professionele leven. Het boek maakt echt waar wat het beloofd en geeft me daarmee weer een aantal waardevolle tools om een waardevolle bijdrage te leveren in het bedrijfsleven. 

Waar heb ik het meeste aan gehad

Ik heb het meeste gehad aan de verschillende casussen die aan bod kwamen. Erg leuk om te lezen hoe Oren hier mee omgaat. Het is interessant te zien hoe hij nadenkt over het treffen van voorbereidingen en hoe hij deze aanpakt. Ook neemt hij je mee in een aantal uitdagingen die hij tegenkwam. 

De invloed op mij

Flip the script heeft me weer een frisse kijk gegeven op hoe mij en mijn team voor te bereiden op High stake meetings en deals. En een welkom neveneffect is dat ik weer een aantal NLP boeken heb opgepakt om opnieuw te lezen.

Conclusie 

Ik ben zeer te spreken over Flip the script van Oren Klaff.  Ik geeft het zeker een aanbeveling om hem te lezen. Een leerzaam en vermakelijk boek met een duidelijk verhaal. 

Dankjewel Oren voor weer een gave aanvulling op mijn business bibliotheek