Pre Suasion

-Een revolutionaire manier om te beïnvloeden en te verleiden-

Geschreven door: Robert Cialdini

Het boek is geschreven voor de sociaal en gedrag psychologen onder ons. Alswel voor de ondernemers en marketeers. 

De kunst van iemand voorbereiden door een aantal acties te executeren of  het aanpassen van bepaalde zinnen voordat het moment plaatsvindt dat de persoon een beslissing maakt. Een hele mond vol en het klinkt moeilijker dan dat het is. De kans is namelijk groot dat je de grondbeginselen van de beschreven principes allang in meer of mindere mate gebruikt.

TIPS / Plus en minpunten 

Daar dat het eerste boek van cialdini ingaat op zes invloed principes,Wederkerigheid, Schaarste, Autoriteit, Consistentie, Leuk vinden en Consensus. Focust hij zich in Pre-Suasion op een grondbeginsel waar alle zeven weer op gebouwd kunnen worden.

We geven relevantie aan datgene waar we op focussen en onze beslissingen worden beïnvloed door woordkeus. De ultieme voor (pre bereiding op beïnvloeding (suasion).

Was het leerzaam

Ook al lijkt het op het eerste oog een simpel principe, vergis je niet. Cialdini gaat gedurende het boek in op de verschillende aspecten van pre-suasion en de reden waarom het werkt. Alle onderzoeken worden vermeld in de bronvermeldingen voor eventueel verdere verdieping in de concepten.

Het is een volledig uitgewerkt geheel zoals je dat van Cialdini gewend bent. Ik zal het boek dan ook nogmaals moeten lezen om de content meer eigen te maken.

Waar heb ik het meeste aan gehad

Ben je blij met het kijken en of lezen van deze review? Het fenomeen van hoe je het best een vraag stelt voor een positieve respons is goed binnengekomen. Ik probeer regelmatig mezelf eraan te herinneren om de vraag zo te stellen voor een positief resultaat. Hij stelt namelijk dat als je een vraag in de positieve zin stelt je een heel hoog percentage meer positieve respons terug krijgt.

De invloed op mij

Dit boek samen met vele andere boeken sluiten aan bij de notie van het bewustzijn van wat je op welke manier communiceert. Heel belangrijk!

Conclusie 

Lees de boeken van Cialdini en pas de principes op een eerlijke manier toe en je leven wordt er beter van.