The infinite Game

How great businesses achieve long-lasting success

Geschreven door: Simon Sinek

Het is weer een belangrijk onderwerp wat recht tot mijn hart spreekt. Het boek “the infinite game” van Sinek is een boek geschreven voor managers, leidinggevende en bedrijf eigenaren die een sterker, meer innovatief en meer inspirerende organisatie willen bouwen.

Het boek schrijft over punten als Werken voor een “Just Cause” en het bouwen van Teams waar vertrouwen de basis is. Ook het bestuderen van waardige rivalen en het demonstreren van moed als leider. 

Tips en take-aways 

De infinite game gaat over de lange termijn!  Organisaties met een lange termijn visie waar ze zich niet focussen op de competitie maar op de mensen. People first! De infinite mindset heeft een blijvende indruk op me achtergelaten omdat het meer betekenis brengt naar de mensen binnen de organisatie.

De focus op waardes en redenen van het doen en laten binnen organisaties is erg inspirerend. Waarom doe je wat je doet. Een betrouwbare leider zijn binnen je organisatie. 

Duidelijke remark die Simon maakt is bijvoorbeeld : A big hairy audacious goal = NOT a just cause = NOT an infinite mindset! 

Het is erg leuk en intrigerend de manier waarop hij verschillende gedragingen in een ander daglicht weet te zetten.

Geen CEO maar een CVO

Deze vond ik ook fantastisch, het is maar een klein stuk van het boek maar had weer een goede impact. Het heroverwegen van titels om mee te groeien met de verandering van werk. En titels die meer aangeven wat er echt moet gebeuren. 

Dus geen Chief Executive Officer maar een Chief Vision officer. Het communiceren van de visie en het bewaken van de “Just Cause” ! 

Was het leerzaam

Het is een verhelderend en verfrissend boek. En als je er voor op staat kan je weer met andere ogen naar venture capitalist kijken. Een meer men’s focus. De mens als centrale focuspunt opent paden voor groei van profesional alswel de organisatie. 

Zijn de ideeën goed uitgewerkt

Het boek gaat wat dieper in op vragen als : Hoe leid je een leider op? En : Hoe creëer je een waardige rivaal?  En : Hoe bouw je aan een “High trust Team” of organisatie? 

Elk idee die Sinek oppert geeft je de ruimte om je eigen ervaring en gedachten er aan te toetsen. 

De invloed op mij

Het heeft me op een andere manier naar het personeelsbeleid doen kijken. Ook een andere kijk op het bewaken van kwaliteit binnen de organisatie en bij de professionals. 

Conclusie 

Het is wederom een prachtig boek van de hand van de al zo geliefde Simon Sinek! Het heeft me geïnspireerd en een meer holistische kijk gegeven op het spel, een oneindig spel! 

Sowieso een aanrader!